F.A.Q

Καταχωρήθηκε στο Uncategorised

Συχνές ερωτήσεις και απαντήσεις για πλωτές εξέδρες / προβλήτες

Σε τι χρώματα παράγονται οι κύβοι;

Το σύνηθες χρώμα των κύβων είναι το ανοιχτό γκρι. Τα ανοιχτά χρώματα επιλέγονται συνήθως επειδή αντανακλούν την υπεριώδη ακτινοβολία UV αντί να την απορροφούν. Ωστόσο, άλλα χρώματα είναι διαθέσιμα, όπως μπλε,  λευκό, πορτοκαλί, καφέ ή άλλα χρώματα εφόσον ζητηθεί.

Είναι η επιφάνεια ολισθηρή;

Η επιφάνεια έχει αντιολισθητική δομή. Η αντιολισθητική επιφάνεια κάνει την προβλήτα ασφαλές για περπάτημα ακόμη και όταν είναι βρεγμένο το δάπεδο.

Μπορώ να εγκαταστήσω την προβλήτα μόνος μου;

Η διαδικασία συναρμολόγησης είναι απλή και σας παρέχουμε τις απαραίτητες πληροφορίες για την εγκατάσταση. Ενώ είναι δυνατόν για ένα άτομο να την συναρμολογήσει, η παρουσία 2 ατόμων για την συναρμολόγηση είναι η βέλτιστη.
 
Προσφέρουμε επίσης και την υπηρεσία εγκατάστασης εάν ζητηθεί .
 
Εάν επιλέξετε να την εγκαταστήσετε μόνοι σας, θα πρέπει να μας δώσετε μια φωτογραφία μετά την ολοκλήρωση της εγκατάστασης, ώστε να ενεργοποιήσουμε την εγγύησή σας.

Πώς η προσφερόμενη προβλήτα συγκρίνεται με εναλλακτικές προβλήτες - εξέδρες κατασκευασμένες από ξύλο, σίδηρο, αλουμίνιο και πλωτήρες;

Επειδή η προβλήτα είναι σπονδυλωτή-αρθρωτή η προβλήτα κυλά με τα κύματα  προσφέροντας συγκριτικά μεγάλα πλεονεκτήματα αντοχής σε καιρικές συνθήκες σε αντίθεση με σύμμικτες κατασκευές όπως αλουμίνιο, σίδηρο και ξύλο. Οι προβλήτες κατασκευασμένες από ξύλο, σίδηρο και αλουμίνιο συνιστώνται  για τοποθέτηση σε περιοχές με ήπιο κυματισμό όπως λιμάνια και λίμνες.
 
Δεν  θα σαπίσουν και δεν θα σκουριάσουν με την  πάροδο του χρόνου. Το προϊόν έχει διάρκεια ζωής  15 έως 20 έτη. Το προϊόν είναι κατασκευασμένο από πολυαιθυλένιο πλαστικό που μειώνει επίσης  τα έξοδα συντήρησης και επισκευής. Είναι επίσης πιο εύκολο να τοις εγκαταστήσετε εξοικονομώντας  χρήματα. Λόγο του χαμηλού βάρους είναι εύκολα μεταφερόμενες σε σύγκρηση με προβλήτες κατασκευασμένες από ξύλο, αλουμίνιο και πλωτήρες. Το κόστος αγοράς της προβλήτας κυμαίνεται στα 230 ευρώ το τετραγωνικό σε σχέση με 350 ευρώ και άνω για άλλου είδους κατασκευές.

Icon 04

 

Πλωτή εξέδρα Hydrofloat σε σχέση με άλλου είδους άκαμπτες κατασκευές.

 

 

Icon 04

Μειωνεκτήματα άλλου είδους κατασκευής πλωτής εξέδρας σε σχέση με τη μεταφορά, συναρμολόγηση και εγκατάσταση.

Ποιά είναι η εγγύηση για τα προϊόντα και η διάρκεια ζωής;

Προσφέρουμε  εγγύηση 4 χρόνια σχετικά με τα προϊόντα . Η διάρκεια ζωής του προϊόντος είναι 15-20 χρόνια. Μάθετε περισσότερα για την εγγύηση μας.

Μπορούν οι προβλήτες να μετακινηθούν μέσα στο νερό;

Ναι μπορούν να μετακινηθούν στο νερό ως ένα πλήρες σύστημα  ή σε τμήματα. Μπορετά να τραβήξετε  την προβλήτα  σε μια διαφορετική τοποθεσία με μια μικρή βάρκα.

Είναι δυνατόν να παραμείνει η προβλήτα στο νερό κατά τους χειμερινούς μήνες;

Δύναται να παραμείνει και το χειμώνα εφόσον δεν υπάρχει καμία κίνηση από πάγο. Σε κάθε περίπτωση  είναι πιο εύκολο να την  αποσυναρμολογήσετε και να την εγκαταστήσετε ξανά από μια παραδοσιακή αποβάθρα που δεν μπορούν εύκολα να αφαιρεθούν.

Τι είδους κύματα μπορούν να αντέξουν οι προβλήτες;

Το αρθρωτό σύστημα αποτελούμενο  από κύβους, επιτρέπει στην προβλήτα του να κινείται εύκολα με τα κύματα, αντί να αντιστέκεται.  Συνιστάται η εγκατάσταση σε περιοχή   όπου τα κύματα είναι μικρότερα από 0.8 μ . Σε αρκετές  περιπτώσεις έχει καταγράφει  το σύστημα να αντέχει και σε ακραίες καιρικές συνθήκες. Αν θέλετε να εγκαταστήσετε τοις προβλήτες σε περιοχές με μεγαλύτερη από 0.8 μ   κύματα, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας για να δούμε πώς εφαρμόζεται η εγγύηση σε αυτές τις περιπτώσεις.

Icon 04

Εγκατάσταση στη Χίο

Πλεονεκτήματα προβλήτας Hydrofloat αρθρωτής κατασκευής

Χρειάζεται αδειοδότηση για την εγκατάσταση πλωτής προβλήτας;

Στη πλειονότητα των περιπτώσεων ναι. Στο τμήμα της ιστοσελίδας μας “Πληροφορίες” υπάρχει αναρτημένο το ΦΕΚ με τη πρόσφατη νομοθεσία αριθμός φύλλου 1651 (23 Ιουνίου 2014) εκεί όπου περιγράφεται η διαδικασία.
 
Σε γενικές γραμμές επιτρέπεται η τοποθέτησή τους έως 150 τ.μ. από ιδιώτες ή και επαγγελματίες. Δεν επιτρέπεται  η χρήση για εγκατάσταση και λειτουργία εστιατορίων ή κέντρων αναψυχής.
 
Η αίτηση αδειοδότησης κατατίθεται στα κατά τόπους λιμεναρχεία. Απαιτείται και η κατάρτιση μελέτης εγκατάστασης από Ναυπηγό μηχανικό με ενδεικτικό κόστος 800 ευρώ εξαρτωμένου από το μέγεθος της εγκατάστασης.
 
Οι σχετικές πληροφορίες είναι επίσης αναρτημένες στο τμήμα πληροφορίες της ιστοσελίδας μας.

Τι είδους συνθήκες ανέμου μπορεί να αντέξει η προβλήτα;

Οι προβλήτες  λόγω της αρθρωτής κατασκευής μπορεί να ανταπεξέλθει ακόμη και σε   έντονες καταιγίδες και ανέμους και με  ανεμοστροβιλλικα  φαινόμενα.
 

Τι γίνεται με την ανάπτυξη άλγης στην επιφάνεια της προβλήτας σε επαφή με το νερό;

Αυτό δεν θα επηρεάσει τη συνολική άνωση της προβλήτας  με οποιονδήποτε τρόπο, σχήμα ή μορφή και μπορεί εύκολα να καθαριστεί.

Πόσος χρόνος χρειάζεται για την παράδοση της πλωτής προβλήτας μετά την παραγγελία της;

Ο χρόνος παράδοσης είναι 20 μέρες.

Ποιό είναι το ελάχιστο πλάτος για μια σταθερή πλατφόρμα για περπάτημα;

Οι κύβοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως μια πλωτή πλατφόρμα, διάδρομο, προβλήτα και για να είναι  σταθερή, στο περπάτημα  η πλατφόρμα πρέπει να είναι τουλάχιστον τρεις με τέσσερεις κύβους σε πλάτος  1.5-2 μ. Τέλος, η αντιολισθητική επιφάνεια κάνει την αποβάθρα ασφαλές στο περπάτημα  ακόμη και όταν είναι βρεγμένο το δάπεδο.

 

Συχνές ερωτήσεις και απαντήσεις για φουσκωτά θαλάσσια πάρκα

Διαθέτει εγγύηση;

Ναι, διαθέτει 2 χρόνια εγγύηση για κατασκευαστικά ελαττώματα.

Ποια η διάρκεια ζωής των προϊόντων των θαλάσσιων πάρκων;

Η φυσιολογική διάρκεια ζωής είναι 10 χρόνια.

Διαθέτει πιστοποιητικά;

Ναι, διαθέτει πιστοποιητικά CE. Επίσης, το εργοστάσιο παραγωγής έχει πιστοποιηθεί από την TUV.

Ποιος είναι ο τρόπος πληρωμής;

50% προκαταβολή, 50% με την άφιξη των προϊόντων.

Ποια είναι η διαδικασία για τη δημιουργία θαλάσσιου πάρκου αναψυχής;

Πρέπει αρχικά να βρεθεί η κατάλληλη θαλάσσια περιοχή και να γίνει αίτηση για την άδεια. Σας παραθέτουμε τη σχετική νομοθεσία καθώς και την αίτηση για τη χορήγηση άδειας εγκατάστασης θαλάσσιου πάρκου αναψυχής.

Μέχρι ποια θερμοκρασία αντέχει το υλικό;

Το υλικό μπορεί να αντέξει από -20ºC έως +70ºC.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα των συγκεκριμένων προϊόντων σε σχέση με τον ανταγωνισμό;

Το κύριο πλεονέκτημα είναι η τιμή κτίσης τους και η γρήγορη απόσβεση κόστους, σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

Μπορεί να σχεδιαστεί ένα θαλάσσιο πάρκο με γνώμονα τη θαλάσσια περιοχή και εξειδικευμένα τεμάχια παιχνιδιών;

Ναι, παρακαλώ ενημερώστε για την περιοχή, το βάθος νερού και τον διατιθέμενο προϋπολογισμό και θα σχεδιαστεί ένα πάρκο σύμφωνα με τις ανάγκες σας.